Menu

Spar på udgifterne til restauranten så du ikke skal låne penge

0 Comment


Det er en stor og ikke mindst hyggeligt fornøjelse at gå på restaurant for at spise med dem, du holder af. Det giver altid nogle gode stunder og samtaler, hvor du og dine nærmeste blot skal læne jer tilbage og nyde en god middag eller aftenstund. Det er dog ikke kun hyggeligt og spækket med nærvær at gå på restaurant og spise. Det kan også være en dyr fornøjelse, især hvis du skal have det hele med. Hvis ikke du har så mange penge på lommen, kan det være en ide at spare på udgifterne, når du er ude og spise, for at du har råd til alt muligt andet, som også betyder noget for dig. Hvis ikke du formår at spare på udgifterne, kan det ende med, at du ser dig nødsaget til at optage et forbrugslån.

Dan dig et overblik over din økonomi

Hvis du gerne vil undgå at skulle optage et forbrugslån og låne penge generelt, skal du sørge for, at du fra start af danner dig et godt overblik over din økonomi. Det vil sige, at du for eksempel hver måned sætter dig ned og finder ud af, hvor mange penge der går ind på din konto den pågældende måned og sammenholder dette med, hvor mange udgifter du har. Det er nemlig lige præcis der, hvor udgifterne overstiger din indtægt, at du kan føle dig fristet af et forbrugslån, som i sidste ende ikke er særlig godt for din økonomi. Hvis du ved, at du skal på restaurant med din familie eller venner, kan du i starten af måneden sætte penge til side til dette besøg. Du kan også beslutte dig for, hvor mange penge du vil bruge på dette restaurantbesøg, inden du går derind. På den måde er det nemmere at overholde dit eget budget og den aftale, du har lavet med dig selv og undgå et forbrugslån.

Lav aftaler med dig selv, så du undgår forbrugslån

Det kan være rigtig fristende at optage et forbrugslån, når det er ved at være småt med pengene sidst på måneden. Hvis du sørger for at sætte nogle faste rammer for dig selv og indgå aftaler med dig selv, kan du gøre rigtig meget for at undgå at optage et forbrugslån, som du senere vil fortryde. Et forbrugslån er nemlig ikke et lån, der kommer din økonomi til gode på den lange bane. Det kan virke som en god ide, når du sidder på en restaurant og gerne vil have et par drinks mere. Det er der, du skal have lavet en aftale med dig selv inden. Et forbrugslån vil nemlig betyde, at disse drinks bliver betydelig dyrere. Sørg for at gøre så meget som muligt for at holde dig fra et forbrugslån, og det kan du gøre ved at lave håndfaste regler med dig selv. Du kan også gøre det ved, at du siger det højt til dine nærmeste, som du skal ud og spise med. Ved at gøre det undgår du også, at de vil presse dig til at købe den drink, du måske ikke har råd til.